Ruud Schoorl

Ruud Schoorl

Eigenaar / Front- & Backend Developer

Vanaf 2007 heb ik veel gewerkt met ASP.NET, echter besloot ik na een aantal jaar dat daar mijn passie niet lag, en ben ik mij gaan richten op Open Source technologie├źn. In 2009 werkte ik in Amsterdam voor een bedrijf aan een Paid to Click website, hier werkte ik met een team aan tot december 2010. Helaas werd mij toen vertelt dat het bedrijf zijn activiteit staakte in Nederland en ik dus op zoek moet gaan naar een nieuwe baan.

Ik heb toen besloten om mijn activiteiten voor mijn bedrijf, wat ik in september 2009 had laten registreren bij de KvK, op te pakken.

Over mij

In 2002 begon mijn avontuur in de IT. In dat jaar ben ik begonnen op de planning afdeling van een Soft- & Hardware bedrijf in de regio Amsterdam. Mijn taken bestonden hier uit het inplannen van de technische dienst. Dit in afstemming met de afdeling verkoop, zodat er zo min mogelijk vertraging zat tussen de geleverde artikelen en het moment waarop de technische man langs kwam om alles te installeren.

Na een aantal jaar te hebben gewerkt op de planning, begon mijn zoektocht naar iets anders. Gelukkig kon ik bij hetzelfde bedrijf aan de slag als systeem beheerder voor hun service provider. Dit betekende het registreren van domeinnamen voor de klanten, het aanmaken van email accounts, webruimte en het onderhouden van de diverse servers (Webserver, Mailservers). Dit wekte bij mij gelijk de interesse om websites te gaan ontwikkelen.

Na een aantal jaar bij de service provider gewerkt te hebben zocht ik de uitdaging om fulltime websites te gaan ontwikkelen.